Egy idős brit turista megfulladt Spanyolországban

Vágólapra másolva!
Egy brit nyaraló megfulladt, miután megmártózott a tengerben a népszerű spanyol üdülőhelyen. A mentők a spanyolországi Costa Blancán található Guardamar strandra siettek, miután a 72 éves férfit eszméletlenül húzták ki a vízből. Sikertelenül próbálták újraéleszteni.
Vágólapra másolva!

A strand, ahol az incidens történt, Guardamar del Segura városközpontjától délre található és a brit nyaralók kedvelt üdülőhelye. A brit férfi volt a hetedik ember idén, aki meghalt a guardamari strandon. Feltételezhető, hogy a meg nem nevezett britnek egészségügyi problémája lehetett a vízbe fulladása előtt. 

Az időjárási körülmények jók voltak, és a tenger nyugodt volt, amikor a 72 éves férfi összeesett, majd megfulladt.

A vízimentők október 15-ig folytatják a munkát a területen, ahol az áramlatok köztudottan erősek - írja a Mirror.

A helyi önkormányzat által a strandokon angol és spanyol nyelven kihelyezett táblák figyelmeztetik a fürdőzőket a veszélyes tengeráramlatokra. 

Vízbe fulladt egy brit turista a cullerai Racó strandon is, miután az életmentők arra kérték a turistákat, hogy ne menjenek a tengerbe az erős áramlatok miatt. Júniusban meghalt egy brit és egy lengyel turista, miközben próbáltak segíteni egy hat- és egy hétéves gyereknek a Costa Blanca-i strandon. 

Tengerbe fulladt két férfi Ausztráliában is: ők is gyerekeket akartak kimenteni a vízből.

Júniusban arról is beszámoltunk, hogy négy nap alatt már az ötödik turista halt meg ugyanabban a floridai tengerparti városban. Mindannyian vízbe fulladtak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!