Lengyelország mérlegeli, hogy orosz rakétákat lőjön le Ukrajna felett

Vágólapra másolva!
A kérdést jogi és technikai szempontból vizsgálják.
Vágólapra másolva!

Lengyelország mérlegeli annak lehetőségét, hogy légvédelmi rendszereivel lelője az Ukrajna feletti orosz rakétákat.

Ezt a kérdést jogi és technikai szempontból vizsgáljuk, de még nincs döntés ebben a kérdésben

 - mondta Pawel Wronski, a lengyel külügyminisztérium szóvivője szerdán az Ukrinform ukrán hírügynökségnek. A Newsweek megkereste az orosz és a lengyel külügyminisztériumot, valamint a NATO-t további kommentárokért. A hír az ukrajnai háború miatt Oroszország és a NATO-tag Lengyelország között növekvő feszültségek közepette érkezett.

Varsó kénytelen volt vadászrepülőgépeit bevetni, hogy megvédje légterét az Ukrajnára mért nagyszabású orosz rakétacsapások során. Lengyelország szerint a Nyugat-Ukrajnára kilőtt orosz rakéták többször is beléptek a légterébe. Oroszország szerint ezek véletlenek voltak.

Az erről szóló megbeszélések Lengyelországban kezdődtek, miután márciusban egy Ukrajnára kilőtt orosz rakéta belépett a légterébe. Az orosz rakéta, amely óránként mintegy 800 kilométer/órás sebességgel, és 39 másodpercre lépett be Lengyelország légterébe Oserdow város közelében.

 A külügyminisztériumi szóvivő kizárta annak lehetőségét, hogy Lengyelország légvédelmi rendszereket küldjön Ukrajnának

- írja a Newsweek.

Az orosz-ukrán háborús élő közvetítésünk ide kattintva érhető el. Ezért akarnak sorkatonaságot Brüsszelben: itt vannak a döbbenetes amerikai háborús tervek. Drámai orosz bejelentés érkezett. A kárpátaljai magyarokat is fenyegeti a kényszersorozás veszélye.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről