A bevándorlásellenes és a klímarealista erők erősödését hozta az EP-választás - videó

Vágólapra másolva!
A munkások és a fiatalok zöme már a jobboldalra szavaz, miután kiábrándult a bevándorláspárti, a kisebbségi érdekeket az európai őslakosság érdeke elé helyező zöldekből, liberálisokból - hangzott el Kiszelly Zoltán, a Századvég politikai elemzési igazgatójának műsorában.
Vágólapra másolva!

A jobboldali, bevándorlásellenes és klímarealista erők erősödését hozta a most lezajlott európai választás. Kiszelly Zoltán, a Századvég politikai elemzési igazgatója műsorában a jelenséget azzal magyarázza: a munkások és a fiatalok zöme már a jobboldalra szavaz, miután kiábrándult a bevándorláspárti, a kisebbségi érdekeket az európai őslakosság érdeke elé helyező zöldekből, liberálisokból.

Az Európai Néppárt – derül ki Kiszelly Zoltán elemzőműsorából, A jól értesült optimistából – megőrizte vezető pozícióját, így hol a mainstream, hol a konzervatív oldal szavazataival tudja az uniót tovább irányítani. Az elemzési igazgató szerint izgalmas nyár előtt állunk, miután Nagy-Britannia mellett Franciaországban is választás lesz. A választás árnyékában a háború sem állt le, a Harkov elleni orosz támadás kifulladt ugyan, de az még nem látszik pontosan, hogy az ukránok ezért mekkora árat fizettek? Kiszelly Zoltán szokásához híven részletes helyzetképet ad az ukrán frontról, illetve a magyar belpolitikára áttérve beszél a hazai baloldal átrendeződéséről is.

01:07 - EP-választás eredménye

15:03 - Előrehozott francia választás

27:26 - Fronthelyzet Ukrajnában

36:29 - Romokban a baloldal

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről