Megnevezte alelnökjelöltjét Donald Trump

Vágólapra másolva!
Az ohiói szenátort, J. D. Vance-t választotta alelnök-jelöltnek Donald Trump.
Vágólapra másolva!

A döntést a wisconsini Milwaukee-ban, a republikánus nemzeti konvenció nyitórendezvényén jelentették be. Az ohiói republikánust először 2022-ben választották be a szenátusba, korábban soha nem viselt még választott tisztséget - írta a Fox News

Vance azután vált ismertté, hogy 2016-ban megírta a "Hillbilly Elegy" című könyvet, amely egy szegény appalache-i család története, és amely tükrözi a Trump politikáját támogató amerikaiak értékrendjét.

Korábban Vance a Mithril Capitalnál dolgozott, emellett amerikai tengerészgyalogosként is szolgált, többek között egy iraki bevetésen is részt vett.

A republikánus alelnök-jelölt erős előválasztási mezőnyből került ki győztesen a szenátusi versenyben, majd a novemberi, nagy figyelemmel kísért általános választásokon Tim Ryan demokrata képviselővel, egy korábbi elnökjelölttel került szembe. Ezt követően választotta végül alelnök-jelöltté Donald Trump republikánus elnökjelölt, aki röviddel azután jelentette be  J. D. Vance jelölését, hogy egy pennsylvaniai kampányrendezvényen merényletet kíséreltek meg ellene. 

Ohio állam republikánus szenátora korábban a magyar egyetemek közalapítványi fenntartásba helyezését méltatta és elismerően beszélt a magyar kormány oktatáspolitikájáról is. 

Trump hivatalosan is megnyerte a republikánus jelölést

Donald Trump hivatalosan is elegendő küldötti szavazatot kapott a július 18-ig tartó republikánus nemzeti konvención ahhoz, hogy ő legyen a republikánusok 2024-es elnökjelöltje. Emellett a politikus a pártelnöki tisztséget is átveszi. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről