Az FBI megszerezte Donald Trump merénylőjének telefonját

Fotó: Yasushi Kaneko / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP
Vágólapra másolva!
Az FBI technikai szakemberei sikeresen hozzáférést szereztek Thomas Matthew Crooks telefonjához, és folytatják az elektronikus eszközeinek elemzését - közölte az FBI. Hozzátették, a lakóhelyének és az autójának átkutatása már befejeződött.
Vágólapra másolva!

A Daily Wire szerint az FBI hétfő délután hozzáférést szerzett annak a 20 éves férfinak a telefonjához, aki szombaton rálőtt Donald Trump amerikai elnökjelöltre a pennsylvaniai kampányeseményen. A republikánus politikusnak a fülét találta el, viszont a támadás során két civil megsérült, míg az 50 éves Corey Comperatore meghalt.

A lap korábban arról is beszámolt, hogy a bűnüldöző szervek szombaton késő este, néhány órával a merényletkísérlet után átkutatták Crooks otthonát és az autóját is. Mint ahogyan azt korábbi cikkünkben megírtuk, 

az autójában robbanóanyag, valamint robbanóeszközök készítéséhez használt eszközöket is találtak.

Arról egyelőre nem adtak ki információt, milyen típusú robbanóanyag volt Crooks járművében, és azzal potenciálisan mekkora pusztítást végezhetett volna.

Az FBI közölte, hogy ezidáig csaknem 100 rendfenntartó személyt, a rendezvényen résztvevőket és egyéb szemtanúkat hallgattak már ki. Ugyanakkor van néhány republikánus akik szkeptikusan nyilatkoztak arról, hogy az FBI-t bízták meg a lövöldözés kivizsgálásával, rámutatva az iroda politikai elfogultságának eseteire.

A választóim mélyen aggódnak amiatt, hogy az FBI egyedül vezeti a Trump elnök elleni merényletkísérlet kivizsgálását

 - mondta hétfőn Lance Gooden texasi republikánus képviselő. Közölte: "Nem bíznak abban, hogy az FBI jelenlegi vezetése eljut az igazságig, tekintve, hogy Joe Biden utasítására egyik politikai boszorkányüldözéssel a másik után vették célba Trump elnököt."

A lap felhívta arra a figyelmet, hogy az FBI-t korábban más nagy horderejű nyomozások, köztük a nashville-i iskolában történt lövöldözés kezelése miatt is számos kritika érte. Akkor ugyanis végig arra törekedtek, hogy eltitkolják annak a transzneműnek valló nőnek az írásait, aki tavaly hat embert, köztük három gyermeket ölt meg a keresztény iskolában.

Más republikánus törvényhozók pedig vizsgálatot követeltek a titkosszolgálatnál a gyűlés biztosításával kapcsolatban, feltéve a kérdést, hogy a lövöldöző vajon miként juthatott fel a tetőre, olyan közel ahhoz a helyhez, ahonnét Trump beszélt. Követelték, hogy Alejandro Mayorkas belbiztonsági miniszter adjon át olyan dokumentumokat, amelyekből kiderül, milyen biztonsági intézkedéseket hoztak a szombati gyűlést megelőzően. 

 

A Donald Trump elleni merényletről itt olvashat bővebben.


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!