Robert Fico Orbán Viktor békemisszióját dicsérte

Orbán, Viktor, OrbánViktor, Robert, Fico, RobertFico,
Fotó: MTI/MTVA/MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap/ Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Robert Fico szlovák kormányfő védelmébe vette Orbán Viktor miniszterelnököt, akit azok bíráltak, akiknek nem áll érdekében a békekötés. A békemissziója keretén belül a magyar kormányfő már elutazott Kijevbe, Pekingbe, Moszkvába és Washingtonba is. Orbán Viktor legutóbb Floridában folytatott tárgyalásokat Donald Trumppal.
Vágólapra másolva!

Robert Fico szlovák kormányfő egy Facebookra feltöltött videójában arról is beszél, hogy mit gondol Orbán Viktor békemissziójáról.

robertfico, Robert Fico a merényletkísérlet után először vett részt kormányülésen (Forrás: Facebook/Robert Fico)
Robert Fico

Nem hittem a szememnek, amit Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel tettek, amiért szuverén politikusként úgy döntött, hogy ellátogat Ukrajnába, Oroszországba és Kínába, hogy békekezdeményezéseket népszerűsítsen. Ez egyszerűen nem megengedett”

– vette védelmébe Orbán Viktor, írja a Mandiner.

„Ha azért ment volna, hogy meggyőzze az embereket arról, hogy a szlávoknak még intenzívebben kellene egymást gyilkolniuk, talán valaki jelölte volna őt Nobel-békedíjra” 

– mondta ironizálva a szlovák kormányfő.

Már nem is tudom, hányszor ismételtem el nyilvánosan, hogy a Smer és képviselői a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsában nem járulnak hozzá Ukrajna NATO-tagságához. Megértem Ukrajna vágyait, szuverén ország, de Ukrajna NATO-tagsága nem más, mint a harmadik világháború garanciája. Bár, őszintén szólva, Ukrajna NATO-tagsága nélkül sem vagyunk messze tőle, ha megnézzük, hogy egyes fejlett demokráciák hogyan szítják a tüzet” 

– mondta Fico.


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!