Luxusvillát temetett maga alá egy földcsuszamlás Thaiföldön, többen meghaltak

Vágólapra másolva!
Kilenc ember meghalt, miután a heves esőzések okozta földcsuszamlás maga alá temetett egy luxusvillát és házakat a népszerű thaiföldi üdülőhelyen, Phuket szigetén.
Vágólapra másolva!

Thaiföldet az elmúlt héten heves monszun esőzések sújtották, amelyek főként az ország déli partvidékét és északi területeit érintették. A helyi idő szerint tegnap hajnalban 2:00 órakor lezúduló 200 milliméter eső földcsuszamlást okozott a thaiföldi Phuket szigeten, amely házakat rongálta meg és kilenc ember halálát okozta. A környéken élőket váratlanul érte a baleset.

A leomló földtömeg a Nak Kerd hegységből zúdult le, és a sziget egyik lakónegyedére zuhant, ahol szállodák és kiadó lakások találhatók.

Egy helyi hírforrás szerint 250 házban keletkeztek károk. Phuketben katonákat, önkénteseket és rendőröket vetettek be, hogy megtalálják a további áldozatokat, de az előrejelzett heves esőzések megnehezíthetik a műveletet - írja a Daily Mail.  Thaiföldön az egy hónapja tartó monszun árvizeket okozott az ország északi és déli részén, péntekig öt ember halt meg és 32 megsérült.

Thaiföldön az esős időszak az éghajlatváltozás miatt egyre intenzívebbé vált, amely nyomán egyre erősebb árvizek pusztítanak.

A 2011-ben Thaiföldet sújtó széles körű áradások több mint 500 ember halálát okozták, és több millió otthont rongáltak meg országszerte. Júliusban Indiában okozta 45 ember halálát földcsuszamlás. Szintén júliusban 15-en haltak meg miután sárlavina pusztított Kínában.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!