A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHungary-Italy
HUNMuszukajev Iszmail
18:25BirkózásIszmail Muszukajev-Rahman Amouzadkhalili
NyílNyíl

A Taylor Swift-koncert újabb merénylőjét fogták el

Vágólapra másolva!
Az osztrák hatóságok őrizetbe vettek egy harmadik gyanúsítottat is Bécsben a Taylor Swift koncertje elleni merénylettervvel kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Az osztrák hatóságok őrizetbe vettek egy 18 éves iraki állampolgárságú férfit Bécsben a Taylor Swift koncertje elleni merénylettervvel kapcsolatban a korábbi három őrizetbe vétel után - írja a Reuters.

Az osztrák belügyminisztérium szerint a 18 éves gyanúsított ugyanabból a körből származik mint a fő gyanúsított, egy 19 éves, észak-macedón származású osztrák állampolgár.

A 19 éves fő gyanúsított csütörtökön beismerő vallomást tett

Mint kiderült, a csütörtöki vagy a pénteki koncert után a stadionon kívül robbanó szerkezetekkel és szúró-vágó fegyverekkel készült vérfürdőt rendezni.

 A gyanúsított már korábban rendőri megfigyelés alatt állt, mert szoros szálak fűzték egy iszlamista hálózathoz.

Ahogy arról az Origo beszámolt, Taylor Swift csütörtökre, péntekre és szombatra tervezett bécsi koncertjeit törölték szerda késő délután biztonsági aggályok miatt. Egy 17 és 15 éves osztrák fiatalt is őrizetbe vettek szerdán a feltételezett terrorcselekmény miatt. Egyiküket azóta elengedték.

Az osztrák hatóságok az amerikai hírszerzéstől kaptak információkat a fenyegetésről, mivel az osztrák törvények nem teszik lehetővé az azonnali üzenetküldő alkalmazások megfigyelését, amelyekkel a gyanúsítottak kommunikáltak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!