A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Keira Knightley nem anorexiás

Vágólapra másolva!
Az Oscar-díjra jelölt angol színésznő saját állítása szerint nem szenved étkezési zavaroktól - bár a családjában többen is anorexiásak voltak, így vannak tapasztalatai a betegségről.
Vágólapra másolva!

Keira Knigthley, a 21 éves angol színésznő cáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint étkezési zavaroktól szenvedne. "Kifejezetten meglepődtem, amikor megkérdezték tőlem, milyen érzés anorexiásnak lenni. Hollywoodban többen is szenvednek ettől a betegségtől, de én bizton állíthatom, nem tartozom közéjük" - nyilatkozta A Karib-tenger kalózai című film főhősnője egy bemutató előtt.

Knightley azt is hozzátette, hogy nagyon jól ismeri a betegséget, hiszen családja több tagjának is voltak étkezési zavarai. "Nagyon jól tudom, milyen pokoli dolog, ha valaki anorexiás. Nekem a dédnagymamám és a nagymamám is ettől a betegségtől szenvedett, úgyhogy van némi tapasztalatom róla. Az osztálytársaim és a barátnőim között is voltak olyanok, akik hánytatták magukat, vagy nem ettek, hogy minél vékonyabbak maradjanak. Sok fiatal lány szenved ettől a betegségtől, és úgy gondolom, nagyon hasznos, hogy beszélünk róla. Ezt a betegséget nem szabad eltitkolni" - mondta el a színésznő egy londoni sajtókonferencián. Az újságírók azért tették fel neki a kínos, anorexiára vonatkozó kérdést, mert A Karib-tenger kalózai második részének bemutatóján egy igen kihívó, mindent megmutató estélyit viselt, ami kihangsúlyozta különösen vékony alakját. A Büszkeség és balítélet című film főszereplője szerint már a karrierje kezdete óta folyamatosan a súlyával és az alakjával vannak elfoglalva, és a sajtó "elképzelhetetlennek tartja, hogy valaki alkatilag ilyen".

"Bármit is mondanak a testsúlyomról, nem igaz. Egészséges vagyok, és jól érzem magam a bőrömben, egyáltalán nem érdekel, hogy Hollywoodban mi a divatos. Most éppen beleillek a producerek elképzelésibe, de ha máshogy lenne, akkor sem változtatnék a külsőmön mások kedvéért" - mondta az Oscar-díjra jelölt színésznő - "A diétázás gondolatától kiráz a hideg. Ha csak magát a szót meghallom, egyből a chips és a fagyi jut eszembe. Egyszerűen jó géneket örököltem, azért vagyok ilyen vékony. És bár azt mondják rám, hogy betegesen sovány vagyok, még így kis kétszer akkora méretű ruhát hordok, mint azok a színésznők, akikkel a meghallgatásokon találkozom."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!