Az elhízott gyerekek magas vérnyomástól szenvednek

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Bár ez a tanulmány Quebecre összpontosított, Paradis szerint Észak-Amerika más területein ugyanerre az eredményre jutnának. - Ha a magas vérnyomás tényleg az elhízás eredménye, ahogy ezt kimutattuk, akkor a túltáplált gyerekek bárhol a világon hasonló gondokkal küzdenek.
A quebeci egészségügyi minisztérium által támogatott felmérés szerint a 16 éves korosztályban a fiúk negyedének, a lányok 13%-ának magas a vérnyomása. A 13 évesek közül a fiúk 19%-ának és a lányok 14%-ának, a kilencéves lányok 9%-ának magas a vérnyomása, és ebben a korban a fiúk vérnyomása normális volt. Ezeknek a gyerekeknek nem mindegyike küzd majd vérnyomásproblémákkal, szögezte le Paradis, de jelentős részüket veszélyezteti a magas vérnyomás felnőttkorukban, ha nem változtatnak az életmódjukon és az étrendjükön.

Duci gyerekekből kövér felnőttek?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=52675

Az ülő életmódot folytató, hatalmas adag gyorsételeket befaló gyerekeket évtizedekkel korábban fogják utolérni azok a betegségek, amelyek szüleiket csak öregkorukban terhelték. A teendő: a gyerekeket a tv és a számítógép elől kiküldeni játszani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről