A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szeresd a tested, baby!

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Nos, az említett fiatalember könnyű helyzetben van. Elég kifeküdnie a strandra és mustrálni a szebbnél szebb hölgyeket. Itt nem lehet zsákbamacskát vásárolni. Vagy mégis?
A hormonális háttér serdülőkor után már kialakul. A tornaórák elmaradásával, a monoton - javarészt - irodai munkával és a 25 év körüli asszonyosodási folyamattal azonban az életmód is jelentős befolyásolási tényező. Nem árt, ha az ifjú hódoló egy csokor virág kíséretében látogatást tesz a jelenleg karcsú leányzó háza táján, és alaposan megnézi a szülőket is.

Testalkatunkat szüleinktől örököljük. Génjeinkben hordozzuk, ugyanúgy, mint a magasságot, hajunk színét, csontjaink alakját és sűrűségét, bőrünk jellemzőit (sőt, még az alkoholizmusra való hajlamot is). Ez természetesen csak alap, amit ajándékba kapunk, s belátásunk szerint gazdálkodunk vele. Az étrend, a testápolás és a sportos vagy épp sportban szegény életmód mind-mind hatnak szervezetünkre. Változtatni azonban sosem késő. Egy nap, ráébredve az állandó fagyitúrák kellemes, de egészségtelen (mozgással nem párosított) következményeire, elszörnyedve tekintünk a mérleg számlálójára.

Mit tehetünk? Elsősorban akaraterőre van szükség. Megváltoztathatjuk örökölt alakunkat, de csak kemény és kitartó munkával. Ha lelkesedésünk lankadni kezd, s túl hosszú szünetet tartunk, testünk visszanyeri eredeti alakját, s munkánk kárba vész. Semmiképp nem szabad hirtelen eredményt várni, hiszen ez csalódáshoz vezethet. Heti 1 kg fogyás megfelelőnek tekinthető, ezt azonban sportolással, nem pedig koplalással kell elérni.

Ügyeljünk az étrendre! Sok szénhidrátra van szükség. Együnk tehát sok tésztát, rizst és barnakenyeret. A fehérjéhez ajánlott a szárnyasok, tejtermékek és halak fogyasztása. A zöldségek, gyümölcsök itt sem maradhatnak ki a listából. Tarthatunk diétát a különböző szakkönyvek útmutatásait követve, de a legfontosabb valóban a mozgás, a sport.

Milyen gyakorlatok szükségesek, ha a finom falatok zsír formában hastájékon jelentkeznek?
Legegyszerűbb, ha otthon is végezhető felülésekkel kezdünk. A gyakorlat akkor hatásos, ha a hasizomnál zsírégető reakciók mutatkoznak. Biztosak lehetünk abban, hogy ha jól tornázunk, kellőképp el fogunk fáradni. A felüléseket variálhatjuk lábemelő gyakorlatokkal is. Például a földön, hátunkra fekve, nyújtott lábbal. Ha pedig ezzel a területtel végeztünk, igazíthatunk a comb és fenék zsírpárnáin is. Ez különösen fontos, hiszen a cellulitisz vízből, zsírból és méreganyagokból áll, ami ráadásul egészségtelen.
Eredményes lehet a kitörésnek nevezett gyakorlat, melyet előrelépéssel és térdhajlítással kell végezni. Itt is számtalan variációs feladatot találhatunk. Ha egyedül nem boldogulunk, vegyük igénybe edző segítségét a helyi konditeremben, vagy fitneszkazettát kölcsönözve tréningezzünk az otthoni, nyugodt környezetben.
A kitartó, kemény munka végeztével nyugodtan telepedjünk ki a strandra, vagy legyünk merészek, és válaszoljunk a fiatalember hirdetésére, nem fog csalódni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!