A súlytöbblettel küzdők között szép számban akadnak olyanok, akik nem szívesen mondanak le megszokott édes kávéjukról, teájukról. Ám a hagyományos cukornak magas az energiatartalma, a helyettesítésére alkalmas mesterséges édesítőszereknek pedig többnyire kellemetlen mellék-, illetve utóízük van.
Ezen segít az új kockacukor, amelynek energiatartalma mindössze egynegyede a hagyományos cukorénak, ugyanakkor íze tökéletes, mivel 99 százalékban valódi cukorból készül. Fehér és barna kockacukorként kerül forgalomba, sütéshez, főzéshez nem ajánlják, inkább utólagos ízesítésre: ideális a kávéhoz, cappuccinóhoz, teázáshoz.
A fogyókúrázóknak ezzel a cukorral nem kell lemondaniuk az édes ízekről, mégis védik egészségüket, és nem terhelik fölösleges többletenergiával a szervezetüket.
Cukorbetegek nem fogyaszthatják a fogyókúrás cukrot, mert az nem diabetikus termék, hanem valódi cukorból készül.