Élesztő nélküli kenyér gombás fertőzésre

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Szakács Ferencné az orvostudomány viszonylag új felismeréséről elmondta: az emberi szervezetben egyébként is meglévő Candida albicans nevű gomba túlzott elszaporodása esetén különböző kellemetlen tüneteket produkál.
Aki ebben a fertőzésben szenved, a többi között állandó fáradtságérzésre, gyakori fejfájásra, depresszióra, kínzó éhségérzetre s az édesség utáni csillapíthatatlan vágyra panaszkodik. Igen gyakran a Candida gomba áll a kóros elhízás hátterében is - tette hozzá az alapítvány titkára.

A Candida albicans táptalaja az élesztő és a cukor, ezért a fertőzésben szenvedő embereknek tartózkodniuk kell az ezeket tartalmazó élelmiszerektől. Egyelőre kevés élelmiszer-feldolgozó vállalkozás gondolt az élesztőmentes péktermékek előállítására; a karancssági bio-pékség mellett egyetlenegy helyen sütnek az országban élesztő nélküli kenyeret.

A bio-élelmiszerekre szakosodott karancssági kisüzemben az élesztőmentes kenyér is bio-búzából készül. Az élesztő nélküli kenyér előállítása meglehetősen hosszadalmas, az élesztő kelesztő hatását ugyanis erjesztéssel pótolják. Az élesztőmentes biokenyeret egyelőre Budapest környékén és Nógrád megyében árusítják.

Ajánlat
Candida-diéta
A candida-diétában a hajdina is jó alkalmazható
Betegnek érzem magam, és nem tudom, miért - könyv a candidáról

Korábban
Intim kellemetlenségek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!