Töltött paradicsom
Hozzávalók: 60 dkg paradicsom, 20 dkg csiperke gomba, 2 dl tartármártás, 2 dkg vaj, 1 fej saláta, 0,5 dl száraz fehérbor, KNORR Delikát ételízesítő
A paradicsomokat alaposan megmossuk, kalapjukat levágjuk, belsejüket kivájjuk. A megtisztított, nagyon jól megmosott, felszeletelt gombát kevés vajon ételízesítővel fűszerezve lepároljuk, majd kihűtjük. A tartármártást utóízesítjük a száraz fehérborral, és belekeverjük a gombát. Megtöltjük a paradicsomokat, és fogyasztásig hűtőben tartjuk. Jól megmosott salátalevélre tálaljuk. Pirított kenyérszeleteket kínálunk hozzá.
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 1340 kJ/320 kcal
Ajánlott ital: száraz rozé - Mőcsényi
Kékfrankos Rosé 2001
Hűsítő dinnyekehely
Hozzávalók: 2 db sárgadinnye, 2 kg mandarin, 20 dkg eper, 1 db ananász, 1 doboz őszibarack, 1 dl triple sec, 1 db citrom
A gyümölcsöket megtisztítjuk, alaposan megmossuk. A dinnye magjait eltávolítjuk. Nagyobb darabokra vágjuk őket. Az őszibarack levét utóízesítjük kevés triple sec likőrrel és szűrt citromlével. A gyümölcsöket összekeverjük, majd kevés lével visszatöltjük a dinnyekosarakba. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 1220 kJ/290 kcal
Füstölt sonkával bolondított sárgadinnye
Hozzávalók: 2 db sárgadinnye, 20 dkg (2 db csomagolt) szeletelt füstölt sonka, 10 dkg szeder, 10 dkg ribizli
A sárgadinnyéket kívül alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, hosszában félbevágjuk, magjait eltávolítjuk. A dinnyehúst kivájjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Lazán összekeverjük a többi megtisztított, megmosott gyümölccsel, és visszahalmozzuk a dinnyehéjakba. A füstölt sonkából "rózsákat" hajtunk, és ráhelyezzük a gyümölcsökre. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 1090 kJ/260 kcal
Ajánlott ital: száraz rozé - Balatonakali
Rosé 2001 Pántlika Pincészet