Dinnyekoktél
Hozzávalók: 15 dkg sárgadinnye, 1 dl víz, 1 kiskanál méz (vagy egy csepp édesítő - de el is hagyható), citromlé.
A dinnyéből karalábévájóval kivágunk néhány gömböt, meglocsoljuk citromlével, egy kis mézzel és betesszük a hűtőbe egy kicsit. A maradék dinnyét a vízzel összeturmixoljuk, majd a dinnyegolyókat pohárba tesszük, erre öntjük a turmixot. Pár csepp rumaromával bolondíthatjuk.
Csipkelimonádé
Hozzávalók: csipketea, csipkeszörp, citromlé.
A csipketeát langyosan vagy hidegen elkeverjük a szörppel, a citromlével ízesítjük. Behűtve kellemes üdítőital.
Ribizli-bólé
Hozzávalók: 15 dkg ribizli, 3 teáskanál méz, 2-3 dl ásványvíz.
A ribizli felét szitán áttörjük, majd összekeverjük a meghagyott ribizli szemekkel. A mézzel édesítjük, és tálalás előtt felöntjük az ásványvízzel. Egy-két csepp rumaromával is ízesíthetjük. Bármilyen piros gyümölcsből, de vegyesen is elkészíthető. A savanykás gyümölcsöktől üdítő hatású lesz.
Cseresznye-meggy turmix
Hozzávalók: cseresznye és meggy fele-fele arányban, zsírszegény tej, méz.
A hozzávalókat addig turmixoljuk amíg a koktél egynemű nem lesz. Kellemes ital, a cseresznye édességét feldobja a meggy savanykás íze.
Epres banán
Hozzávalók: 5 dkg eper, egy kisebb banán, 1,5 dl zsírszegény tej, méz, ha szükséges.
A gyümölcsöket a tejjel, és a mézzel összeturmixoljuk. Tápláló ital, reggelire, uzsonnára gyorsan elkészíthető.
Egészségbomba
Hozzávalók: 10 dkg alma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg cékla.
A lereszelt hozzávalókat tegyük gyümölcscentrifugába, és nyerjük ki a levét. A friss gyümölcslevet érdemes azonnal elfogyasztani, hogy ne romoljon a vitamintartalma. Reggeli italként a legjobb a hatása. Ne adjunk hozzá édesítőt.
Hűsítő paradicsomital
Hozzávalók: 10 dkg paradicsom, egy darabka zeller, 1 fél alma, 1 kiskanál vágott petrezselyemzöld, 1 kiskanál tökmagolaj, 1 dl víz.
A meghámozott, feldarabolt paradicsomot az almával, zellerrel, az olajjal és a petrezselyemmel, és a vízzel összeturmixoljuk. Hosszú pohárba töltjük, jégkockát dobunk bele, és petrezselyemmel díszítjük.
Joghurtos uborka
Hozzávalók: 1 kovászos uborka vagy nyers uborka, 1 pohár joghurt, 1 kiskanál vágott kapor (ha nyers uborkát használunk, akkor egy csipet fokhagyma-só, vagy egy fél gerezd fokhagyma.)
A meghámozott uborka felét összeturmixoljuk a joghurttal, fűszerekkel. A maradék uborkát apró kockákra vágva keverjük bele. Kaporral megszórva, jól behűtve tálaljuk akár leves helyett is.
Perzsa joghurt
Hozzávalók: 1 pohár joghurt, 1 pohár víz, egy csipet só.
Egy üvegben összekeverjük a hozzávalókat, majd a kupakot rátéve jól összerázzuk. Poharakba jégkockát teszünk, erre öntjük a joghurtot. Nagy forróságban nagyon kellemes és egy egyben tápláló ital.
Ajánlat
A gyümölcsök szerepe a táplálkozásban
Nyári gyümölcsbirodalom
Mr.Mixer.hu - Koktélok, italok
Korábban
Hűsítő, frissítő: jeges tea házilag
Igyon több vizet, folyadékot!
Tejmentes ételek és italok
Pálcikás málnajégkrém
Egy csésze zöld tea
Bódító koktélok
Fagylalt, gyümölcslé készítéséhez adnak tippeket a következő könyvek
A 100 legjobb jéghideg nyalánkság
Gyümölcslevek, gyümölcsborok, ecet és likőrök házi készítése