Sonkatorta
Hozzávalók: 1 doboz tormás Rama Créme Bonjour szendvicskrém, 30 dkg szeletelt gépsonka, 1 csomó zeller zöld, paradicsom, kígyóuborka, fodros saláta, zöldpaprika, póréhagyma vagy újhagyma a díszítéshez
A finomra vágott zeller zöldet belekeverjük a szendvicskrémbe és a sonkaszeleteket kb. 3 mm vastagon, egyenletesen megkenjük, majd rétegesen összerakjuk. Kb. 2 óra hosszat a hűtőben dermesztjük. Tálaláskor a sonkatortából háromszög alakú szeleteket vágunk és frissen vágott zöldségekkel körítjük. Magos kenyérrel vagy pirítóssal kínáljuk.
Jércemell tormás sonkával töltve
Hozzávalók: 1 doboz tormás Rama Créme Bonjour szendvicskrém, 8 db jércemellfilé (egész), 40 dkg gépsonka vagy pulykasonka, 2 db tojás, 1 db zsemle, 30 dkg rizs, 20 dkg zöldborsó, 1 csomó petrezselyem, olívaolaj, só
A jércemellfiléket besózzuk. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, majd összedolgozzuk a szendvicskrémmel, a beáztatott és kinyomkodott zsemlével és a tojásokkal. A töltelékkel megtöltjük a vastagabb felénél felszúrt jércemelleket. Hústűvel vagy fogvájóval letűzzük a végét és 180 fokos sütőben, kb. 30 percig sütjük. A körethez a rizst kevés sóval megfőzzük vagy megpároljuk. A borsót olívaolajon megpároljuk és a rizzsel összekeverjük. Tálalásnál a töltött jércemellet felszeleteljük és a rizibizit mellé rendezzük.
Tormakrémes füstölt sajt-csiga
Hozzávalók: 1 doboz tormás Rama Créme Bonjour szendvicskrém, 4 db Parenyica füstölt sajt, lilahagyma, paradicsom, bazsalikom, petrezselyem
A sajtokat óvatosan, a csavarás mentén felnyitjuk és egyenletesen megkenjük az apróra vágott petrezselyemmel elkevert szendvicskrémmel. A csíkokat visszacsavarjuk és hűtőben tartjuk kb. 2 órán át. Tálaláskor 1 cm vastag karikákra vágjuk és a szeleteket egymás mellé fektetjük. A paradicsomot és a lilahagymát vékonyan felszeleteljük és a töltött sajtok karikái közé csúsztatjuk. Finomra vágott, friss bazsalikommal megszórjuk és kevés olívaolajjal megöntözzük. Magos kenyérrel vagy pirítóssal kínáljuk.