A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Körtesaláta és körtefagyi

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Körtesaláta

Vásároljunk különböző fajta salátákat, tépkedjük szét nagyobb darabokra, és mossuk meg alaposan, csurgassuk le.
Tegyük egy nagy salátás tálba, meghámozott és nagyobb darabokra vágott érett szaftos körtét, összemorzsolt márványsajtot, koktélparadicsomot, száraz sonkát (pármai jellegűt) valamint apró darabokra vágott lilahagymát keverjünk bele.
Locsoljuk meg olívaolajjal és pár csepp citromlével. Keverjük össze, tegyük egy nagy tányérra, tetejére tehetünk még pirított , fokhagymával megkent kenyérkockákat is.

Körtefagyi

Hozzávalók: 6 db érett körte, 200 g cukor, 1 db citrom leve, 300 ml víz, 100 ml körte pálinka

Tisztítsuk meg a körtéket, vágjuk ki a magházukat, és aprítsuk fel kis darabokra. Egy kis lábasba öntsük bele a vizet és a cukrot. Forraljuk fel, majd hűtsük ki.
Egy edénybe keverjük össze a körtét, a cukor szirupot, a citrom levet és a pálinkát. Vigyázzunk, ne használjunk sok alkoholt, mert akkor nem fog megfagyni a fagylaltunk.
Öntsük az egészet egy lapos fém tálkába vagy egy tepsibe. Tegyük mélyhűtőbe legalább egy napra.
Másnap vegyük ki, és óvatosan törjük össze nagyobb darabokra, és az egészet tegyük turmixgépbe. Addig aprítsuk, míg sima fagylaltkrémet nem kapunk. Azonnal tegyük vissza a mélyhűtőbe. Tálaláskor egy-egy gombócot teszünk egy kehelybe, friss körtével és körtepálinkával kínáljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!