Süssünk pitát!

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten különleges kenyerek készítésének rejtelmeibe avat be bennünket.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 csomag szárított élesztő, 1 evőkanál cukor, 375 ml víz, 1 teáskanál só, 1 evőkanál olívaolaj, 450 g liszt

Keverjük össze az élesztőt, a cukrot és a vizet egy nagy keverőtálba, várjunk vele tíz percet, míg az élesztő kelni nem kezd. Keverjük hozzá a sót és az olajat, majd a lisztet is. Dagasszunk belőle közepes keménységű kenyér tésztát. Szórjuk meg a tetejét liszttel, majd egy száraz konyharuhával takarjuk le, és kelesszük egy órán át.

Borítsuk egy lisztezett nyújtódeszkára, majd porciózzuk tízfelé. Kezünkkel formázzunk belőle cipókat, és egy nyújtófával nyújtsuk ki félcentis körökre. Tegyük egy sütőlapra, és forró, gőzös sütőben addig süssük, míg a kenyerek fel nem púposodnak. Vegyük ki, majd egy picit hagyjuk hűlni, és még langyosan tegyük egy műanyag zacskóba.
Grillezett húsokkal, zöldségekkel, salátákkal tölthetjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről