A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Karácsonyi torták és sütik

Vágólapra másolva!
Az elfogyasztott étel közvetlenül hat a lelkünkre, szellemünkre, és lehet a boldogság kapuja is. Feltéve, hogy nem terheli meg a szervezetünket. Ezért is könnyű gyümölcstortákat, kenyereket és mignont ajánlunk az ünnepekre, mert ezek nem nehezek, zsír- és koleszterinszegények. A lényeg, hogy készítsük ételeinket jókedvvel, és édesítsük meg szeretteink karácsonyát velük.
Vágólapra másolva!

Karácsonyi banántorta

Hozzávalók: 1 db világos tortakarika (telt, nem peremes, üzletben kapható), 2,5 dl tejszín, 15 dkg sárgabarack lekvár, 3-4 db nem túl érett banán, 0,5 dl folyékony csokoládéöntet, 12 dkg RAMA
margarin, 1 evőkanál cukor

A tortakarikát kettévágjuk, és szív alakot formálunk belőle. Vághatjuk vízszintesen még félbe, de akkor több lekvár és tejszín kell. Egyik felét lekvárral, a másik felét a RAMA margarinnal megkenjük.
A meghámozott banánokat 0,5 cm vastagra vágjuk. A megfelelő tálra helyezett tortalapokat megszórjuk a kristálycukorral, majd a banánkarikákkal tetőcserépszerűen befedjük, a csokoládéöntettel ízlésesen megcsepegtetjük. A felvert tejszínhabbal dresszírzsákkal, kisebb csillagcsővel díszítjük.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 1953 KJ/467 kcal
Ajánlott ital: édes fehérbor - Tokaji Aszú 5 puttonyos 1996

Citromkrémtorta

Hozzávalók: 1 db peremes tortakarika, 10 dkg cukor, 1 dl citromlé, 12 dkg RAMA margarin, 1 db citrom reszelt héja, 3 db tojás, 3 dkg baracklekvár, 1 dl tejszín, porcukor a szóráshoz

Forrás: Magyar KonyhaA tortakarikát tűzálló tálra helyezzük. A RAMA margarinhoz adjuk a cukrot, citromlét, reszelt citromhéjat, ezeket elkeverjük, majd az egész tojásokat egyesével hozzáadva habverővel kissé felverjük.
A tortakarikát megkenjük a baracklekvárral, egyenletesen elosztjuk rá a krémet. 180 fokon 15-20 percig sütjük, közben az edényt egyszer megfordítjuk.
A tortát kihűtjük, hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt tejszínnel díszíthetjük, adhatunk mellé mélyhűtött gyümölcsöt is. Nagyon finom, és hamar elkészíthető.

Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 2108 KJ/504 kcal
Ajánlott ital: édes fehérbor - Tokaji Hárslevelű 2001

Fekete erdei torta

Hozzávalók: 1 db 26 cm átmérőjű tortakarika (barna, perem nélküli)
a töltelékhez: 1 üveg kimagozott meggybefőtt, 3,5 dl meggylé (az üvegből), 2,5 dkg étkezési keményítő, 10 dkg RAMA margarin, 7,5 dl tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 6 evőkanál cseresznyepálinka, 16 szem meggy (befőtt)
a szóráshoz: 5 dkg gyalult csokoládé

Forrás: Magyar KonyhaA meggybefőttet az üvegből kiöntjük, a levét felfogjuk. A léből 2,5 dl-t elkeverünk a keményítővel, hozzáadjuk a gyümölcsöt, egyszer felforraljuk, majd kihűtjük.
Egy keverőtálban a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
A tortakarikát vízszintesen három részre vágjuk. Az alsó karikát a tortás tálra tesszük, szobahőmérsékletű RAMA margarinnal megkenjük, a gyümölcsöt elrendezzük rajta. Ráhelyezzük a második karikát.
1 dl meggylét elkeverünk a pálinkával, a felével átitatjuk a második karika tetejét, majd rákenjük a tejszínhab kétharmad részét, s ezt befedjük a harmadik tortakarikával. Ennek a tetejét is meglocsoljuk a maradék meggylével. Végül befedjük a maradék tejszínhabbal, és díszítjük meggyekkel. Megszórjuk tortánkat a gyalult csokoládéval, majd tálalásig hűtőbe tesszük.

Elkészítési idő: 55 perc
Egy adag: 3710 KJ/887 kcal
Ajánlott ital: édes vörösbor - Full Ruby Portói bor

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!