Hozzávalók: 130 g háztartási keksz finomra őrölve, 60 g cukor, 70 g vaj, 400 g sűrített tej (édes, tubusos), 120 ml zöldcitromlé, 2 kávéskanál zöldcitromhéj, 2 tojás, 3 dl tejszín
Egy tálban összekeverjük az őrölt kekszet a cukorral és a vajjal, majd kibélelünk vele egy 20-23 centiméter átmérőjű kerek sütőformát.
Egy másik tálba beleöntjük a sűrített tejet, a zöldcitrom levét, reszelt héját és a tojások sárgáját. Villával jól összekeverjük. Egy másik edényben kemény habbá verjük a tojások fehérjét, majd óvatosan összedolgozzuk a zöldcitromos keverékkel. Beleöntjük a kibélelt formába, és előmelegített sütőben 140 fokon 25-30 percig sütjük. Ha kihűlt, tejszínhabbal, zöldcitromszeletekkel díszíthetjük.