Hozzávalók (1 pohár = 250 ml): 1,5 pohár liszt, 2 ml szódabikarbóna, 2 pohár zabpehely, 1 pohár barnacukor, 1 pohár margarin, 1 csomag vaníliás cukor, 60 dkg meggy, 4 evőkanál keményítő, 2 evőkanál fahéj, 2 evőkanál amarettó likőr, 150 g cukor, 2 evőkanál citromlé
A meggyet saját levében a cukorral, a citromlével, a fahéjjal feltesszük főni, mikor forr, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk), majd a tűzről levéve ízesítsük likőrrel.
A tészta alapanyagait egy nagy tálba tesszük és összedolgozzuk, forgácshoz hasonló tésztát fogunk kapni.
Kivajazott és lisztezett közepes tepsibe tesszük a tészta 2/3-át, kézzel egy kicsit lenyomjuk. Erre tesszük a meggyszószt, majd a tészta másik felét is ráterítjük. 170 fokon 20-25 percig sütjük.