A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szentestére szeretettel

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Töltött pulyka

Hozzávalók: 1 db bébipulyka, 35 dkg gesztenye, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg sertéslapocka, 2 db tojás, 1 dl tejszín, 2 dkg vaj, 1 evőkanál Knorr Delikát ételízesítő, csipet őrölt fekete bors

A gesztenyét megtisztítjuk, vajban megpároljuk, lehűtjük. A sertéslapockával együtt finomra daráljuk. Keverőtálba tesszük, ízesítjük őrölt fekete borssal, ételízesítővel. A tojásokat, a tejszínt is hozzáadjuk, alaposan összedolgozzuk. A tisztított bébipulykát, kívül-belül bedörzsöljük az ételízesítővel. Vékony szalonnacsíkokkal megtűzdeljük, majd betöltjük a gesztenyés töltelékkel. Formázzuk, tepsibe tesszük, és előhevített zsírral leöntjük. Közép meleg sütőben, lassú sütés mellett, sokat locsolva pirosra sütjük.

Elkészítési idő: 90 perc
Egy adag: 2923 kJ/696 kcal

A CarpaVin italajánlata: Heimann chardonnay 1999


Ünnepi halászlé

Hozzávalók: 1,5 kg ponty, 30 dkg belsőség, 25 dkg vöröshagyma, 2 dkg fűszerpaprika, 2 db paprika, 2 db paradicsom, 2 db halászlékocka, só.

A halat alaposan megtisztítjuk, kívül-belül jól lemossuk. A tejet és ikrát félretesszük. A farokból, fejből vékony szeletekre vágott vöröshagymával, sóval hal alaplevet főzünk.
Átszűrjük, hozzáadjuk a halászlékockát, a kockákra vágott paprikát és paradicsomot.
Forráskor meghintjük fűszerpaprikával, beletesszük a halszeleteket, belsőségeket, és lassú tűzön még kb. 10 percet forraljuk.

Elkészítési idő: 55 perc
Egy adag: 1447 kJ/345 kcal

A CarpaVin italajánlata: Herger kékoportó 2000

Karácsonyi vegyestál

Busacsíkok dióval bundázva
Fokhagymás harcsaszeletek
Gesztenyés pulykaérmék

A kétujjnyi vastagságúra vágott, enyhén besózott busacsíkokat lisztbe, felvert tojásba durvára tört dióval elkevert zsemlemorzsában megforgatjuk. Aranysárgára sütjük.

A harcsaszeleteket roston pirosra sütjük, úgy hogy az utolsó percekben hozzáadjuk a megtisztított, félbevágott fokhagymagerezdeket is.

A besózott, kb. 5 dkg-os pulykaszeletkéket lisztbe, tojásba és durvára vágott, párolt szelídgesztenyébe forgatjuk. Forró olajban kisütjük. Vegyestálunkra köretként petrezselymes burgonyát kínálunk.

Elkészítési idő: 120 perc
Egy adag: 3116 kJ/742 kcal

A CarpaVin italajánlata: Aliscavin olaszrizling barrique 1999

Korábban:

Hogyan pucoljuk meg a halat?
Formabontó ünnepi fogások

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!