Hozzávalók: salátalevelek vegyesen, 1 piros grapefruit, 1 narancs, 2 zöldalma, 0,5 dl almaecet, só, őrölt fehérbors, 1 teáskanál méz, 1,5 dl olívaolaj
A díszítéshez: ribizli vagy gránátalma
A salátaleveleket többszöri hideg vízben mossuk meg jól. Csepegtessük le, majd salátacentrifugával a felesleges vizet távolítsuk el. Rendezzük el salátás tányérokon.
A grapefruitot és a narancsot hámozzunk meg úgy, hogy a fehér héját is vágjuk le. Szeleteljük fel cikkekre. A zöldalmát vágjuk négyfelé, magházát vegyük ki, majd ezt is szeleteljük fel. Tegyük a zöldsaláta levelek tetejére.
Az öntethez hámozzunk meg egy almát és a finomlyukú reszelőn reszeljük le. Tegyük egy kis tálba, öntsük rá az almaecetet, csipetnyi sót, kevéske őrölt fehérborsot, a mézet és az olívaolajat. Keverjük jól össze, majd csorgassuk meg vele a salátánk tetejét.
Piros ribizlivel vagy gránátalmamaggal szórjuk meg.