Hozzávalók: 3 csirkemellfilé, 2 szál sárgarépa, 1 kaliforniai paprika, 1 mangó, 4 szál újhagyma, 1 kisebb karalábé, 2 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, diónyi darab friss gyömbér, őrölt bors, 3-4 evőkanál szójaszósz, 1 dl narancslé, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 evőkanál méz
A csirkemellfiléket vágjunk ujjnyi csíkokra. A sárgarépát, a kaliforniai paprikát, a mangót, az újhagymát és a karalábét szintén vágjunk fel ceruzavastagságú csíkokra.
Egy wokban vagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, majd tegyük bele a felvágott csirkét. Erős lángon addig pirítsuk, míg a saját levét el nem párologja, és pirulni nem kezd a hús. Tegyük mellé a felszeletelt zöldségeket, majd két-három percig együtt pirítsuk.
Reszeljük bele a fokhagymát és a friss gyömbért. Kevéske őrölt borssal fűszerezzük. Forgassuk össze a fűszerekkel, majd csorgassuk rá a szójaszószt. Öntsük rá a narancslevet, majd egy evőkanál hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be a párolólevet. Ízesíthetjük még egy evőkanál mézzel.
Kurkumával készített sárga rizzsel tálaljuk.
Mangó helyett használhatunk őszibarackbefőttet is.