Hozzávalók: 1 csokor spárga, 1 csomag (10 szelet) bacon
A dresszinghez: 2 dl majonéz, 1 narancs, 1 teáskanál méz, 2 teáskanál dijoni mustár
A spárgát tisztítsunk meg, végeit a fás részénél vágjuk le. Ha zöldspárgát használunk, az kevésbé szálkás, így nem szükséges tisztítani. A zöldspárga mellett szól még az is, hogy nem keseredik meg főzés során. Mossuk meg jól, majd forrásban lévő sós vízben főzzük 2-3 percig. Azonnal szedjük át hideg vízzel telt edénybe, és várjuk meg míg kihűl.
Csepegtessük le, majd egyenként tekerjünk be baconbe. Ha túl vékonyak lennének, 3-4 szálat fogjunk össze és azokat együtt tekerjük be. Tegyük a faszenes grillsütő rácsára, majd mindkét oldalát süssük 3-3 percig. Ha nincs faszenes sütőnk, akkor ezt az ételt sütőben, 170 fokon, 5-6 perces sütéssel elkészíthetjük.
Dijoni mustárral, reszelt narancshéjjal és mézzel ízesített majonézt kínáljunk mellé.