Hozzávalók: 250 g vékony metélttészta, 2 szál sárgarépa, 2 szál újhagyma, 2 db paradicsom, 2 szál zellerszár, 1 db sárga színű paprika, 3 evőkanál szezámolaj, 2 evőkanál olívaolaj, fél citrom leve, só, őrölt bors, 4-5 evőkanálnyi szezámmag
Vágjuk karikára a sárgarépát, 4 centis darabokra az újhagymát, nagyobb kockákra a paprikát és paradicsomot. Egy wokban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a feldarabolt sárgarépát, újhagymát, zellerszárat és a paprikát. Erős lángon süssük két percig. Vegyük le a tűzről, majd keverjük bele a sós vízben kifőzött tésztát. Őrölt borssal, szezámolajjal, a citrom levével ízesítsük.
Tegyük a szezámmagot egy száraz serpenyőbe, állandó kevergetés mellett pirítsuk aranysárgára. Keverjük a tésztához, majd óvatosan keverjük jól össze. Kis tálakba tálaljuk, tetejét pirított szezámmaggal szórjuk meg.
Fogyaszthatjuk melegen és hidegen is. Grillezett halak vagy csirkehúsételek mellé köretként is tálalhatjuk.