Hozzávalók: 500 g főtt rizs, 2 evőkanál olívaolaj, 1 csokor friss bazsalikom, fél citrom leve, 3 evőkanál parmezán sajt, 3 evőkanál durvára darált dió, só, őrölt bors, 3 szál újhagyma
Tegyük tálba a megfőzött és kihűlt rizst, adjuk hozzá a finomra vágott bazsalikomlevelet, az olívaolajat, a citrom levét, a felkarikázott újhagymát, a reszelt parmezánt és a darált diót.
Finomabb a saláta, ha a diót ledarálás előtt száraz serpenyőben megpirítjuk.
Sóval és őrölt borssal ízesítsük. Keverjük jól össze, majd tegyük a hűtőbe pár órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Önállóan is fogyaszthatjuk, de a kiváló körítés grillezett pecsenyék, zöldségek és sajtok mellé is. Kivájt paradicsomba töltve előételként kínálhatjuk.