Grillezett zöldségnyársak

Vágólapra másolva!
Ősz előtt még sor kerülhet egy napsütéses kerti sütögetésre. A húsok, kolbászok mellett próbáljunk ki zöldséges fogásokat is.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 2 szál sárgarépa, 1 db padlizsán, 1 db cukkini, 1-1 db színes paprika, 2 db lilahagyma, olívaolaj, őrölt bors, oregánó

Szeleteljük fel a sárgarépát, a cukkinit és a padlizsánt. A paprikákat vágjuk négyfelé, majd a negyedeket vágjuk nagyobb kockákra. A megtisztított lilahagymát vágjuk négyfelé és a negyedeket szedjük leveleire.

Fűzzük a zöldségeket váltakozva bambuszpálcákra, kenjük meg olívaolajjal, szórjuk meg oregánóval és őröljünk rá frissen borsot. Sózni nem kell, mert ha pár órát áll, sok levet fog engedni.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Kerti grillsütőn olajjal kenegetve süssük pirosra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!