Hozzávalók: 50 dkg héjában megfőzött burgonya, 1 csomag zöldspárga, 1 fej vöröshagyma, 1 doboz fehérbab, 3 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 1,5 dl almaecet
A megtisztított spárgát vágjuk 3 centis darabokra, majd forrásban lévő sós vízben főzzük 3 percig. Szedjük át hideg vízzel telt edénybe, hűtsük le, majd csepegtessük le alaposan.
A meghámozott burgonyát vágjuk karikákra, tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a megfőzött spárgát, a felkarikázott hagymát és a lecsepegtetett főtt fehérbabot.
Egy kis tálkába öntsünk fél liter vizet, keverjük el benne a sót és a cukrot. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, cukorral és sóval tovább ízesíthetjük. Öntsük a burgonyára, csorgassuk meg az olívaolajjal, és óvatosan keverjük össze. Hűtsük le jól, majd tálaljuk salátás tálkákba.
Finom körete lehet rántott halnak, csirkének, de grillpartik pecsenyéjét is jól kiegészítheti.