Barackos-joghurtos muffin

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy igazi házisüti receptjét mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 4 db sárgabarack (lehet mélyhűtött is), 5-6 szem szárított sárgabarack, 2 evőkanál barackpálinka, 10 dkg vaj, 35 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 db tojás, 10 dkg cukor, 1 pohár barackos joghurt, 3 dkg szeletelt mandula

Tegyük egy keverőtálba a szobahőmérsékletű vajat, és elektromos habverővel keverjük habosra. Adjuk hozzá a cukrot, majd pár perc keverés után egyenként a tojásokat. Dolgozzuk jól össze és keverjük hozzá a joghurtot, majd a pálinkát is.

Tegyük hozzá kis adagokban a liszt és sütőpor keverékét is. Keverjük addig, míg teljesen sima tésztát nem kapunk. Fakanállal dolgozzuk óvatosan a kész tésztához a felkockázott barackokat is. Szórjuk meg szeletelt mandulával.

Forrás: Kaldeneker György receptjei




Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!