Hozzávalók a tésztához: 25 dkg búzaliszt, 25 dkg rétesliszt, 3 egész tojás, 8 db tojás sárgája
A töltelékhez: 30 dkg darált sertéshús, 2 gerezd fokhagyma, 2 diónyi reszelt gyömbér, 1 csokor újhagyma, só, 2 evőkanál sör, 1 tojás
Tegyük az átszitált lisztet gyúródeszka közepére, kezünkkel kis mélyedést formázzunk a tetejébe. A mélyedésbe üssük az egész tojásokat és a tojások sárgákat. Villával vagy a kezünkkel dolgozzuk bele a lisztet, majd a tésztát jó alaposan gyúrjuk meg. Ha simára gyúrtuk, takarjuk le fóliával, és legalább fél órán keresztül pihentessük.
Vágjuk kétfelé a cipót, majd lisztezett deszkán nyújtófával, vagy tésztagéppel nyújtsuk ki egy milliméter vékonyra. Nagyobb pogácsaszaggatóval vagy egy nagy szájú pohárral szúrjunk ki belőle karikákat.
Tegyük keverőtálba a darált sertéshúst, adjuk hozzá a finomra összevágott újhagymát és a fokhagymát, a lereszelt gyömbért, a sört és az egész tojást. Jó alaposan keverjük össze.
Tegyük egymás mellé a kiszúrt tésztakarikákat, közepébe egy teáskanálnyi húsos tölteléket halmozzunk. Egyenként fogjuk a kezünkbe, a felénél hajtsuk össze és széleit újunkkal jól nyomkodjuk össze.
Forrásban lévő sós vízben pár perc alatt készre főzhető. A kifőtt tésztákat levesbe is tehetjük, de csíkokra felvágott, megpirított és szójaszósszal ízesített zöldségekkel is összekeverhetjük.