Hozzávalók három személyre: 6 db tengeri sügér filé, 3 db vöröshagyma, 1 db citromfű (ázsiai fűszerboltban kapható), 1 csokor friss korianderlevél, só, őrölt bors, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál szójaszósz
A halfiléket szórjuk meg sóval és őrölt borssal. Három filét tegyünk bőrével lefelé egy sütőpapírral lefedett tepsi aljára. Tegyünk mindhárom hal tetejére pár szál friss korianderágat, a nagyobb darabkákra összevágott citromfüvet, majd rá a cikkekre vágott hagymát és utána csorgassuk meg szójaszósszal. Fedjük be a maradék halfilével, majd csorgassuk meg olívaolajjal. Fedjük be a tepsit alufóliával, és előmelegített sütőben 140 fokon pároljuk fél órán keresztül.
Halacskák előkészítve |
A sügér tálalva |
Ha elkészült, tegyük a megtöltött filéket nagy tányérra, körítsük párolt brokkoli rózsákkal és bébi kukoricával. A halat és a zöldségeket a tepsiben maradt párolólével csorgassuk meg.