Hozzávalók: 1 db másfél kilós nyúzott harcsa, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, 3 evőkanál olívaolaj, 1 db citrom, 2 evőkanál napraforgómag
A harcsa húsát gerincénél hosszában vágjuk be, majd éles késsel fejtsük le a csontokról. A két darab halfilét terítsük ki, csorgassuk meg olívaolajjal, őröljünk rá borsot, sózzuk és szórjuk meg a felszeletelt fokhagymával. Tépkedjünk rá petrezselyemzöldet, majd göngyöljük fel.
A tekercseket összetűzhetjük egy hústűvel vagy egy ág rozmaringgal. Helyezzük sütőpapírral letakart tepsibe, a tetejét szórjuk meg napraforgómaggal, és tegyünk rá egy-egy cikk citromot.
Az egészet csorgassuk meg olívaolajjal és forró sütőben 150 fokon süssük 40-45 percig, míg szép piros lesz.
Ha elkészült, szedjük át pecsenyés vagy halas tálra, körítésnek kapros-vajas burgonyát vagy rozmaringos sütőtököt készítsünk.