Hozzávalók: 2 zellergumó, 1 doboz articsókakonzerv, 6-7 szem szegfűbors, 2 evőkanál olívaolaj, 1 dl almaecet, 2 evőkanál parmezánsajt, só, őrölt bors
Tisztítsuk meg a zellergumót, vágjuk négyfelé, majd szeleteljük fel vékonyra. Tegyük lábasba, öntsünk annyi vizet rá, hogy ellepje. Adjuk hozzá a szegfűborsot, és ízesítsük sóval. Főzzük 10-12 percig. Ha elkezdett forrni, pár csepp ecetet adjunk hozzá, hogy ne főjön szét.
Hagyjuk a saját levében kihűlni, majd a főzőlevét öntsük le.
A konzerv-articsókafejeket vágjuk négyfelé, tegyük a megfőtt zellerhez. Csorgassuk rá az olívaolajat és az ecetet, kevéske borssal fűszerezzük, majd óvatosan keverjük össze.
Tálaljuk üvegtálkákba, tetejét bőven szórjuk meg parmezán sajttal.