Hozzávalók: 1 adag omlóstészta, 1db póréhagyma, 3 dl tejszín, 8 szelet húsos bacon szalonna, 4 db tojás sárgája, őrölt szerecsendió, őrölt bors.
Omlóstészta: 20 dkg liszt, 15 dkg vaj vagy margarin, csipetnyi só, 5-6 evőkanál hideg víz.
Tegyük a lisztet egy tálkába, vágjuk rá a jéghideg vajat, sózzuk meg , majd kezünkkel morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a vizet és gyúrjuk cipókká.
A póréhagyma két végét vágjuk le, szeljük hosszában kétfelé, majd kockázzuk egy centis darabokra. Bő vízben mossuk át legalább kétszer, tegyük egy szűrőedénybe és csepegtessük le alaposan. Ugyancsak kockázzuk fel a szalonnát, tegyük egy nagy serpenyőbe és hevítsük addig, míg a szalonna pirulni kezd. Adjuk hozzá a pórékockákat, fűszerezzük őrölt borssal és őrölt szerecsendióval. Pároljuk körülbelül 2-3 percig, majd hagyjuk kissé kihűlni.
Lisztezett deszkán nyújtsuk kis az omlóstésztát fél centi vastagságúra, béleljünk ki vele egy vajjal és liszttel meghintett közepes méretű peremes piteformát. A tésztát a sütőedény kilógó széleinél vágjuk le, majd tegyük bele a megpárolt szalonnás hagymát.
Egy kis tálkában keverjük össze a tejszínt a tojások sárgájával és öntsük a hagymás keverékre. Tegyük előmelegített sütőbe és süssük 150 fokon, legalább 35-40 percig.
Ha elkészült még melegen szeleteljük fel, friss salátalevelekkel tálaljuk.