Hozzávalók: 2 evőkanál zselatin, 4 evőkanál instant kávé, fél liter víz, 3-4 evőkanál cukor.
Tegyük a zselatint egy kis tálkába, majd csorgassunk rá pár evőkanál hideg vizet, és keverjük össze.
Egy másik lábasban forraljuk fel a félliternyi vizet, szórjuk bele az instant kávét és a cukrot, majd a vízbe áztatott zselatint. Addig kevergessük még a zselatin elolvad. Ha kissé kihűlt öntsük piramis alakú szilikon sütőformákba, óvatosan tegyük hűtőbe és várjunk legalább hat órát, míg jól megdermed.
Ha nincs szilikon sütőformánk, akkor öntsük kis tálkába vagy alufóliából készített sütőformába. Fontos, hogy az edényben a zselésített kávé legalább négy centi magas legyen.
Ha kellően megdermedt borítsuk ki a formából, ha szükséges, vágjuk kockára. Tálaljuk egy nagy tányérra és kínáljunk mellé tojáslikőrt.