Hozzávalók: fél csomag lasagna tészta, 3 db piros kaliforniai paprika, 1 közepes fej brokkoli, 2 db paradicsom, 3 evőkanál reszelt parmezán, só, őrölt bors, 3 evőkanál margarin, 4 evőkanál liszt, 3 dl tej, 1 db bazsalikomos-kakukkfüves fűszerkocka, 2 evőkanál olívaolaj.
Tegyük a megmosott paprikákat egy sütőlapra, és forró sütőben addig süssük, míg a bőre barnulni kezd. Ha kissé kihűlt, húzzuk le a héját, magházát távolítsuk el és vágjuk négyfelé. A brokkolirózsákat vágjuk kis darabokra, majd forrásban lévő sós vízben két percig főzzük. Szedjük át egy hideg vízzel telt edénybe, várjuk meg, amíg kihűl, és egy szűrőedényben jól csepegtessük le. Egy lábasban forrósítsuk fel a margarint, szórjuk bele a lisztet, keverjük jól el, állandó kevergetés mellett öntsük hozzá a forró tejet. Jól forraljuk fel. Adjuk hozzá a szétmorzsolt fűszerkockát, ízesítsük sóval és kevéske őrölt borssal.
Egy közepes méretű hőálló üvegedényt kenjünk ki olívaolajjal, pár kanál mártást kenjünk szét az alján, helyezzünk rá egy réteg lasagna tésztát. A tésztára ismét öntsünk a szószból, igazgassuk el, tetejére a megsütött paprikahúst rendezzük, ezt tésztával borítsuk be, majd ismét szósz következik . Az eddigieket brokkolirózsákkal fedjük be, majd jöhet a tészta. Kenjük meg jól a maradék szósszal, majd felszeletelt paradicsommal dekoráljuk, és a végén szórjuk meg parmezán sajttal. Forró sütőben 150 fokon süssük 35-40 percig.