Hozzávalók: 3 szelet baconszalonna, 2 gerezd fokhagyma, 1 db póréhagyma, 2 db egész tojás, 280 gr rizs, 125 gr gomba, 750 ml zöldségleves, 60 gr reszelt parmezán sajt, 30gr liszt, 90 gr zsemlemorzsa, 1 csokor petrezselyem zöld, só, őrölt bors.
Tegyük egy lábasba az összekockázott szalonnát. Pirítsuk meg és adjuk hozzá az összevágott pórét, az összezúzott fokhagymát és a gombát. Addig pároljuk, míg a leve elfő, ezután szórjuk bele a rizst. Engedjük fel zöldséglevessel, sózzuk, borsozzuk, és ha felforrt, kis lángon pároljuk puhára.
Mikor egy kissé kihűlt, keverjük bele az egész tojásokat, az összevágott petrezselyem zöldjét, a lisztet és a sajtot. Ha túl lágynak találjuk, keverhetünk bele még egy kis zsemlemorzsát is. Vizes kézzel formázzunk fasírt formákat, forgassuk meg zsemlemorzsában, és forró grillen vagy serpenyőben felhevített olívaolajon süssük pirosra.