Hozzávalók négy személyre:
2 csomag zöldspárga, 8 db fürjtojás, 15 dkg eper, só
Az öntethez:
3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, 4 evőkanál narancslé, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 teáskanál reszelt narancshéj, 1 evőkanál narancslekvár, fél citrom leve, só, őrölt bors
Elkészítése:
Először készítsük el az öntetet! Tegyük az olívaolajat egy kisebb befőttes üvegbe, öntsük rá a narancslevet, tegyük hozzá a narancslekvárt, a mustárt és a reszelt narancshéjat, ízesítsük citromlével, kevéske sóval és őrölt borssal. Zárjuk le az üveget, majd rázzuk jól össze.
Tálaláskor egy-egy nagy spárgacsokrot tegyünk mindenki tányérjára, tálaljunk mellé félbevágott eperszemeket és főtt fürjtojást. Bőven csorgassuk meg a narancsos öntettel. A tányérokat friss fűszerágakkal is dekorálhatjuk.