Hozzávalók:
4 db érett körte (Vilmos vagy császár fajtájú), 1-1 ág friss bazsalikomlevél és petrezselyemzöld, 1 maréknyi spenótlevél vagy ruccola, fél citrom leve, 2-3 evőkanál olívaolaj, darált bors, fél maréknyi dió, tök- és napraforgómag
Elkészítése:
Tegyük a magokat egy serpenyőbe, szárazon, zsiradék nélkül, és közepes lángon állandóan rázogatva pirítsuk meg.
A körtéket mossuk meg, majd vágjuk négyfelé, a magházukat vágjuk ki, és ha túl nagyok, akkor még a cikkeket is vágjuk félbe.
Tegyük egy nagy tálba a felvágott körtedarabokat, tépkedjük rá a fűszerleveleket, és a spenótot, daráljunk rá borsot, majd csorgassuk meg citromlével és olívaolajjal.
A megpirított magokat is adjuk a kész salátához, majd óvatosan keverjük össze.
Tálaljuk tálkákba a kész körtesalátát, díszítsük néhány szem dióval. Sült vagy grillezett húsok mellé kiváló köret lehet.