Hozzávalók: 1 fej római saláta, 2 sült csirkemell, 1 fej lilahagyma, 2 körte, 10 dkg márványsajt, 10 dkg pirított dió, pirított zsemlekocka
A salátát mossuk meg alaposan, majd csepegtessük le. Hosszában vágjuk fel négyfelé, majd tegyük egy nagy salátás tálra. A körtéket hámozzuk meg, vágjuk kétfelé, majd a magházat is vájjuk ki. A gyümölcsöket szeleteljük fel cikkekre. A saláta tetejére halmozzuk a felszeletelt csirkemellhúst, a körtét, a morzsolt sajtot. Szórjunk rá vékonyra felszeletelt lilahagyma-karikákat, majd csorgassuk meg tárkonyos öntettel
Az öntethez egy kis tálkába tegyünk 3 evőkanál tárkony ecetet, 1 gerezd reszelt fokhagymát, 1 felkarikázott újhagymát, 2 evőkanál mézet, 1 evőkanál dijoni mustárt, 1 csipetnyi sót és 1 dl olívaolajat. Keverjük jól össze.
A saláta tetejére pirított diót és zsemlekockát is szórhatunk.