Hozzávalók:
10 dkg vaj, 20 dkg barnacukor, 2 db tojás, 1 evőkanál instant kávé, 15 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 10 dkg datolya, 10 dkg dió, 2 dl forró víz, 1 csipetnyi só
Elkészítése:
Tegyük egy keverőtálba a megolvasztott vajat, adjuk hozzá a cukrot, a tojásokat, az instant kávét, a lisztet, a sütőport és a sót, majd jól keverjük össze.
Adjuk hozzá a kis darabokra felvágott datolyát, és a durvára darált diót, majd öntsük hozzá a forró vizet is. Ezzel is dolgozzuk jól össze.
Kenjünk ki vajjal egy nagyjából 20x20 centiméter nagyságú tepsit, szórjuk meg liszttel, majd öntsük bele a masszát.
Egyengessük el a tetejét, majd forró sütőben 150-160 fokon süssük 30-40 percig. Mielőtt kivennénk, szúrjuk meg a fogvájóval, és ha nem ragad rá a tészta, nyugodtan kivehetjük.
Ha kissé kihűlt vágjuk szeletekre, tegyük egy nagy tányérra, és szórjuk meg porcukorral a tetejét.