Hozzávalók: 25 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 db tojás, 20 dkg búzaliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 7 dkg kókuszreszelék, 25 dkg fehér csoki, 15 dkg dió, 1 csipet só.
Tegyük egy keverőtálba a szobahőmérsékletű vajat, majd elektromos habverővel keverjük addig, míg habos lesz. Szórjuk bele a cukrot, a sót és a vaníliás cukrot, majd keverjük még pár percig. Üssük bele egyenként a tojásokat, jól dolgozzuk el, majd kis adagokban a szódabikarbónás, lisztes, kókuszos keveréket is keverjük hozzá. Fakanállal óvatosan dolgozzuk bela az összetördelt csokoládét és a diót is.
Sütőpapírral fedett sütőlapra helyezzünk egymás mellé - evőkanállal - dió nagyságú halmokat, nem túl szorosra. Majd előmelegített sütőben 160 fokon süssük körülbelül 10-15 percig.
Ha elkészült, tegyük egy rácsra és hagyjuk kihűlni.