Hozzávalók:
8 szelet nyelvhal-filé, 30 dkg forrázott spenótlevél, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál halfűszer-keverék, 1 evőkanál vaj, 1 gerezd fokhagyma, őrölt szerecsendió, darált feketebors, só
Elkészítése:
A halszeletek mindkét oldalát kenjük meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot és szórjuk meg halfűszer keverékkel. Tegyük a hűtőbe, amíg elkészítjük a spenótos tölteléket.
Olvasszuk meg a vajat egy lábasban, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd pároljuk egy percig. Tegyük bele a leforrázott spenótleveleket, reszeljünk rá szerecsendiót, daráljunk rá borsot és ízesítsük kevéske sóval. Fedővel letakarva pároljuk 3-4 percig, ha elkészült hagyjuk kissé kihűlni.
Borítsuk be a halszeletek egyik felét a megpárolt spenóttal, majd göngyöljük fel a szeleteket. Tegyük a megtöltött szeleteket egy sütőpapírral borított sütőlapra, és csorgassuk meg olívaolajjal.
Tehetjük mellé a köretnek valót is: apró paradicsomokat, meghámozott és cikkekre vágott sütőtököt és cukkini-darabokat. Ezeket is csorgassuk meg olívaolajjal. Tépkedhetünk rá friss fűszerleveleket, kakukkfüvet, zsályát, rozmaringot is.
Tegyük az egészet előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük 10-12 percig.
Ha elkészült, tálaljuk nagy tányérokra, mellé a vele együtt megpárolt zöldségeket körítsük.