Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg lazac filé, 1 diónyi friss gyömbér, só, bors, 35 dkg üvegtészta (másnéven rizstészta, ázsiai élelmiszereket árusító boltokban kapható), 1 kis fej brokkoli, 1 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 3-4 evőkanál olívaolaj, 30 dkg káposzta, 10 dkg dió, 1 evőkanál szójaszósz.
Elkészítése:
Először a halat készítsük elő: vágjuk két centis kockákra a halhúst, metéljük cérna vastagságúra a megtisztított gyömbért, majd csorgassuk meg olívaolaj, daráljunk rá borsot, és burkoljuk be a felvágott gyömbérrel. Hagyjuk állni legalább fél órát, hogy az ízek jól átjárják a halhúst.
Forrósítsuk fel a wokkot, öntsünk bele két evőkanálnyi olívaolajat, majd süssük meg benne a befűszerezett halat. Ha elkészült vegyük ki a wokkból és tegyük meleg helyre.
Pirítsuk meg a wokban a felszeletelt fokhagymát, adjuk hozzá a kis rózsákra szedett brokkolit, a felszeletelt káposztát és a félbetört diószemeket. Erős lángom pirítsuk 3-4 percig, majd csorgassuk hozzá a szójaszószt, adjuk hozzá az újnyi darabokra vágott újhagymát. Darált borssal és kevéske sóval ízesítsük, majd keverjük össze a leforrázott üvegtésztával.
Tálaláskor tegyünk a káposztás köretből egy adagot nagy tányérra, majd tetejére helyezzük a megsütött halat.
Ezt az ételt, másféle szálkamentes halhúsból is lehet készíteni. Fehérkáposzta helyett használhatunk kínai kelkáposztát is.