Hozzávalók:
1 fej karfiol, 1 szál sárgarépa, 2 evőkanál olívaolaj, 1 diónyi friss gyömbér, 1 gerezd fokhagyma, 1 doboz kókusztej, 1 evőkanál curry fűszerkeverék, fél zöldcitrom, 1 szál citromfű, 1 csokor friss korianderlevél, só, darált bors
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott gyömbért és fokhagymát. Pároljuk fél percig, míg az ízük kioldódik.
Tegyük hozzá a felkarikázott sárgarépát és az apróra feldarabolt citromfüvet. Pár perces párolás után szórjuk rá a curryt, keverjük jól el, hogy teljesen feloldódjon, majd öntsük fel a kókusztejjel.
Öntsünk még hozzá annyi vizet, hogy épp ellepje. Ízesítsük sóval, kevés darált borssal, majd közepes lángon főzzük puhára.
Mielőtt levennénk a tűzről, facsarjuk bele a zöldcitrom levét és forraljuk jól össze.
Tálaljuk tálkákba, tetejét bőven szórjuk meg összetépkedett korianderlevéllel. Aki szereti a csípős ízeket, chilipaprikát is főzhet bele.