Hozzávalók:
40 dkg lazacfilé, 4 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál magos mustár, fél zöldcitrom leve és lereszelt héja, 1 csokor metélőhagyma, só, darált feketebors
Elkészítése:
A lazacfilé bőrét éles késsel fejtsük le, vágjuk a halhúst vékony csíkokra, majd csapókéssel aprítsuk kis darabokra. Az aprítást elvégezhetjük konyhai gyorsvágó géppel is, de vigyázzunk, csak rövid időre kapcsoljuk be, mert túl pépesre darálja.
A felaprított lazacot tegyük egy tálba, adjuk hozzá a felkarikázott metélőhagymát, csorgassuk meg az olívaolajjal és a citrom kifacsart levével, tegyük bele a citrom lereszelt héját is.
Ízesítsük sóval, mustárral és darált feketeborssal. Keverjük jól össze, majd tegyük párórára a hűtőbe.
Tálaláskor olajozzunk ki egy kávéscsészét, töltsük tele a lazac tatárral, nyomkodjuk jól össze, majd borítsuk egy nagy tányér tetejére.
Koktélparadicsommal, cikkekre felvágott citrommal és barna kenyérből készült pirítóssal tálaljuk.
A lazactatárt mindig friss lazacból készítsük!