Hozzávalók: 50 dkg vajhal vagy kardhal filé, 50 dkg lazacfilé, 1 db vöröshagyma, 2 db paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál currypor, 3 evőkanál olívaolaj, 1 doboz kókusztej, 1 csokor koriander, só, őrölt bors, csilipaprika.
Egy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk addig, míg a hagyma üveges lesz. Szórjuk bele a curryport, keverjük el jól, majd engedjük fel a kókusztejjel. Vágjuk bele a paradicsomot, a korianderlevelet és ízlés szerint az erős paprikából. Kevéske sóval és darált borssal ízesítsük, majd forraljuk össze.
Ha a pörköltünk szaftja már elég sűrű, adjuk hozzá a nagyobb kockákra feldarabolt halhúst is. Óvatosan rázogassuk, nem szabad kevergetni, mert összetörik a hal, lassú lángon főzzük 5-6 percig. Ha elkészült, párolt rizzsel tálaljuk.
Természetesen ezt az ételt bármilyen szálka nélküli hallal is elkészíthetik.