Hozzávalók:
20 dkg csicseriborsó, 2 evőkanál vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál kurkuma, 1 teáskanál őrölt gyömbér, 1 teáskanál őrölt római kömény, 1 csokor friss korianderlevél, 2 db paradicsom, 2 szál zellerszár, chili paprika 1 teáskanál citromlé, 3-4 db babérlevél, só, darált bors
Elkészítése:
Mossuk meg alaposan a csicseriborsót, majd tegyük egy tálba és öntsünk rá annyi langyos vizet, hogy bőven ellepje, és hagyjuk ázni egy éjszakán keresztül.
Forrósítsuk fel a vajat egy lábasban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és a fokhagymát. Pároljuk addig, míg üveges nem lesz, majd szórjuk rá a kurkumát és az őrölt római köményt. Forrósítsuk jól össze, hogy a zsiradékban feloldódjanak a fűszerek, majd tegyük hozzá a beáztatott csicseriborsót.
Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd fűszerezzük őrölt gyömbérrel, darált borssal, chili paprikával, babérlevéllel és összevágott zellerszárral.
Lefedve addig főzzük, míg a borsó megpuhul, ha szükséges a pároló levét pótoljuk vízzel.
Mielőtt levennénk a tűzről, forraljuk hozzá a felkockázott paradicsomokat, és pár csepp citromlével tegyük még pikánsabbá.
Önállóan is fogyaszthatjuk párolt rizzsel, de remek körítés grillezett halak és bárányból készült ételek mellé.