Pesztós kenyértekercs

Vágólapra másolva!
Ha a családban eddig jobban fogy a zsemle és a kifli, mint a kenyér, emellett a pesztóval megbolondott péksütemény mellett lehet, hogy ezek is megszáradnek. Kaldeneker György receptje.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
Kenyérhez: 35 dkg búzaliszt, 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 3 evőkanál olívaolaj, 2 teáskanál só, 1 csomag szárított élesztő, 3 dl langyos víz.

Töltelékhez: 2-3 evőkanál olívaolaj, 3-4 evőkanál pesztó

Elkészítése:
Tegyük egy dagasztóedénybe a kétféle lisztet, szórjuk rá a sót, szárított élesztőt és öntsük rá az olívaolajat. Kapcsoljuk be a dagasztógépet, majd csorgassuk hozzá a langyos vizet. Addig keverjük, míg a tészta az edény falától elválik. Kapcsoljuk ki, takarjuk le tiszta konyharuhával, tegyük langyos helyre és kelesszük kétszeresére.

Ha kétszeresére dagadt, borítsuk egy liszttel meghintett deszkára, gyúrjuk át jól, majd sodrófával nyújtsuk ki egy centi vastagságúra.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Kenjük meg olívaolajjal, majd pesztóval, göngyöljük fel, majd vágjuk 5-6 centis darabokra. A csigákat tegyük egy muffin sütőbe - vagy egymás mellé egy hagyományos tepsibe -, majd még 15 perc kelesztés után, előmelegített sütőben, 170 fokon süssük 35-40 percig.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!